EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Газова компания спечели дело срещу Грийнпийс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газова компания спечели дело срещу Грийнпийс

mail15:35 | 07.08.2024прегледи 457 коментарикоментари 0


Екологичната организация "Грийнпийс" (Greenpeace) сложи край на протеста си срещу планираното извличане на природен газ край нидерландското и германското крайбрежие на Северно море след решение по въпроса на съд в Амстердам, предаде ДПА.

Съдът постанови в полза на нидерландската енергийна компания "Уан-Дейз" (One-Days), която поиска съдебна заповед срещу природозащитниците.

"Уан Дейз" планира да сондира за природен газ край островите Схирмонниког и Боркум на Ваденско море, в югоизточната част на Северно море. Платформата за сондиране трябваше да бъде инсталирана тази седмица, но от вторник около 20 природозащитници на "Грийнпийс", качени на лодки и плаващи острови, попречиха на започването на строителните дейности.

"Уан-Дейз" заведе дело с обяснението, че строителните дейности са били значително забавени заради протеста, което поставя под риск планираното за декември начало на производството на природен газ с големи потенциални разходи за компанията. 

Съдът отбелязва, че всички необходими разрешителни за проекта са гарантирани. На природозащитниците от "Грийнпийс" е забранено да се доближават на 500 метра от строителния обект. "Грийнпийс" и жителите на острова се опасяват от щети за крайбрежието, островите и Ваденско море. 

Природозащитната организация се противопоставя на производството на изкопаеми горива в светлината на текущата климатична криза. Екоактивистите се изтеглят, но недоволството ни продължава, обяви "Грийнпийс" в социалната мрежа "Екс".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5463