EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Газпром взе мрежата на Киргизстан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром взе мрежата на Киргизстан

mail08:15 | 17.07.2013прегледи 430 коментарикоментари 0


Руското правителство одобри правителствено споразумение между Русия и Киргизстан за сътрудничество в сектора на транспортирането, разпределянето и продажбата на природен газ на територията на Киргизстан, се съобщава на сайта на правителството.
Проектоспоразумението бе подготвено от министерството на енергетиката, а самото споразумение ще се сключи за 25 годишен срок, допълва ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщението на правителството.
Според проектоспоразумение киргизската страна осигурява учредяването на територията си на 100 процентно дъщерно дружество на Киргизгаз и му предава всички газопроводи, газоразпределителни станции, подземни хранилища, поземлени участъци и друго имущество, права и интереси, свързани с проектоспоразумението.
Въз основа на покупко-продажбата между Киргизгаз и Газпром Газпром получава чрез пряка продажба 100-процентно дялово участие в компанията. Стойността на дела е 1 долар. Киргизгаз ще доставя газ на територията на Киргизстан, ще попълва подземните хранилища, ще строи, реконструира и експлоатира газотранспортната и газоразпределителната система,  обектите на подземното съхраняване на газ и други обекти от инфраструктурата на газовия комплекс на страната. Руската страна гарантира съответните инвестиции за модернизирането и реконструкцията на газовата инфраструктура от не по-малко от 20 милиарда рубли за пет години от датата на регистрирането на правото на собственост върху 100-процентния  дял в Киргизгаз, допълва ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg