EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Германия: Автомобилната индустрия губи позиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Автомобилната индустрия губи позиции

mail09:53 | 11.09.2024прегледи 329 коментарикоментари 0


Германската автомобилна индустрия все повече губи позиции спрямо своите конкуренти в световен мащаб. Това посочва един от водещите автомобилни експерти в Германия Фердинанд Дуденхьофер, предаде ДПА.

"Токсичната смес (от решения, приемани в Берлин и Брюксел), нанася сериозни щети в дългосрочен план на Германия в качеството й на център на автомобилната индустрия", посочва Дуденхьофер.

Той определя като "победител" автомобилната индустрия в Китай, която непрекъснато увеличава предимството си по отношение на разходите, свързани с производството на електрически автомобили. 

Производството на електромобили в Китай е по-евтино от това в Германия, тъй като китайските компании постигат "икономия от мащаба", допълва германският експерт. Това означава, че разходите им за единица продукция намаляват в резултат на увеличаване на обема на производство, посочват анализатори.

Друг фактор е значителният индустриален капацитет на Китай в сферата на производството на батерии за електрически превозни средства, посочва Фердинанд Дуденхьофер. 

През първата половина на годината делът на електромобилите, задвижвани само от батерии (BEV), е нараснал до 25,7 на сто спрямо всички нови коли, продадени в азиатската страна.

В страните от Европейския съюз (12,5 на сто) и в САЩ (7,7 на сто) този дял е по-нисък, отбелязва германският експерт. Той допълва, че броят на новите електромобили във Франция, Италия и Испания нараства през първите 6 месеца на 2024 г., докато в Германия намалява. Причината за тази ситуация е прекратяването в края на 2023 г. на програмата, при която германското правителство осигуряваше финансова подкрепа за покупката на електрически автомобили, отбелязва Дуденхьофер./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5440