EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Германия спешно търси инженери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия спешно търси инженери

mail12:20 | 25.04.2012прегледи 1163 коментарикоментари 0


Германия спешно търси инженери. 110 хиляди инженери не достигат в страната, за да се навакса разликата между новопостъпващи и пенсиониращи се специалисти. Това съобщи Съюзът на германските инженери при откриването на Индустриалния панаир в Хановер, който е един от най-големите в света. През миналата година недостигът е бил 90 хил. души. Покачването тази година е почти 50%. Според експерти щетите за икономиката, поради липса на експерти, надвишава вече 8 млрд. евро годишно.
Според Съюза на инженерите, ако Германия не реагира своевременно той е заплашен изцяло социалният й и икономически модел. Наложителна е реформа в основното и средното образование, за да се привличат повече кадри към инженерните професии. Някои училища вече реагират и предлагат усилено изучаване на математика и точни науки.
Германската държава провежда и програма за стимулиране на момичетата в училище да проявяват интерес към типично мъжките предмети изучавани в техникум. Въпреки това не се прогнозира скорошно облекчаване на пазара на труда. Без внос на квалифицирани чужденци няма да се справим с проблема, смятат от Съюза на инженерите./БНР
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg