EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Германската икономика се забави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германската икономика се забави

mail14:27 | 16.11.2015прегледи 796 коментарикоментари 0


Икономиката на Германия забави растежа си през третото тримесечие на годината, повлияна негативно от влошения експорт и от отслабналите инвестиции, показват предварителни данни на немската официална статистика Destatis.

Брутният вътрешен продукт на водещата европейска икономика нарасна на тримесечна база с 0,3% през трите месеца до края на септември, съвпадайки със средната прогноза и след повишение с 0,4% през второто тримесечие. Това е сигнал, че слабостта на китайската икономика и на останалите основни развиващи се пазари е навредила на немската икономика.

На годишна база БВП на Германия нарасна през третото тримесечие на сезонно-коригирана база с 1,7% - малко по-добре от растеж с 1,6% през второто тримесечие, но по-слабо от средната прогноза на финансовите пазари за експанзия с 1,8 процентни пункта.

На сезонно-некоригирана база германската икономика нарасна през трите месеца до края на септември с 1,8%, съвпадайки с очакванията, след растеж с 1,6% през предходното тримесечие.

Немската официална статистика посочи, че нетната външна търговия (главно слабия износ при по-силно нарастващ внос) и известното забавяне на инвестициите са оказали негативно влияние върху икономическото развитие през третото тримесечие, като в същото време частното потребление е било основен двигател на растежа, благодарение на рекордната трудова заетост и на нарастващото заплащане на труда.

По-подробен доклад и детайли за БВП на Германия през третото тримесечие ще бъда оповестени на 24-и ноември, отбеляза Destatis.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg