АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Готвач 2012 спечели с "Крем върху кока-кола"
Пловдивчанинът Милен Панев грабна титлата „Готвач на България 2012“ на състезанията за Националната кулинарна купа, които се проведоха на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив. Той впечатли журито с меню от класически блюда, но приготвени с нови техники.
„Предястието беше вариация с телешки език. За основно ястие направих агнешко със спанак, сметана и кашкавал, като използвах модерни технологии. За десерт избрах млечен крем върху килим от кока-кола плюс сладолед с боза“, обясни победителят, който е готвач в ресторант „Филипополис“. Той се занимава с кулинария от 13 години и досега има два сребърни медала.
Милен Панев препоръча на любителите „да готвят с любов и да използват пресни продукти, защото така гаранцията за успешно ястие е 99%“. Свежите продукти са много важни, линията „фреш“ господства в модерната кухня, добави той.
Титлата „Кулинарен отбор на България 2012“ спечелиха Стоян Пенев, Деян Димитров и Георги Кралев от Варна.
40 от най-добрите български майстори готвачи се конкурираха в петото издание на най-престижния кулинарен конкурс у нас, а във всички категории общо се включиха над 60 състезатели. Надпреварата се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив.
Сладкар на България 2012 стана Павлина Евтимова от Варна. При пицарите на първо място бе класиран Адриан Пантелеев. В категорията „Филетиране на риба – сьомга“ най-сръчен се оказа Атанас Атанасов.
„Ходил съм на доста състезания в чужбина, нашето е на европейски ниво като организация и представяне на участниците. Това е много важно за развитието на младите готвачи“, подчерта Милен Панев.
Tweet |
|