EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Гръцкият парламент решава за заема

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцкият парламент решава за заема

mail15:00 | 07.06.2011прегледи 513 коментарикоментари 0


Гръцкото правителство очаква парламентът да гласува средносрочната бюджетна програма, която е условие за отпускането на нов заем на Гърция, до края на юни, съобщи днес високопоставен правителствен представител, цитиран от Ройтерс.
Правителството планира също намаляване на корпоративния данък - искане на консервативната опозиция, и понижаване на Данък добавена стойност от 2012 г., съобщи още източникът, пожелал да запази анонимност. Тези мерки обаче не са част от средносрочния икономически план, заяви той пред репортери след заседание на кабинета, което започна вчера, но продължи и днес.
"Парламентът ще гласува средносрочния план до края на юни. Той ще бъде гласуван като една точка," добави представителят. Някои депутати от управляващата ПАСОК поискаха всяка мярка в плана, съдържащ икономии в размер на 6,4 милиарда евро през 2011 г., да бъде гласувана поотделно, припомня агенцията. Цитираният източник сигнализира, че правителството е предложило отстъпка на опозиционната Нова демокрация, която настоява за намаляване на корпоративния данък с цел стимулиране на икономиката в замяна на подкрепата си за най-новите мерки. "През септември ще има нов данъчен закон, намаляващ ДДС и корпоративния данък от 2012 г. Законът ще бъде фискално неутрален," каза още той, без да съобщава подробности. Двамата високопоставени правителствени представители посочиха също, че правителството не планира референдум за новите мерки за икономии, макар че премиерът Георгиос Папандреу заяви вчера, че е отворен за проучване на законовата база, позволяваща такъв вот. Гърция вече има такъв член в конституцията и не е ясно дали премиерът е имал предвид това или възможността за промяна на законодателството. "Правителството не обмисля организирането на референдум или предсрочни избори," заяви вторият представител.
 


Тагове: Гърция, заем, ЕЦБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg