EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Гурме деликатеси & екохрани на „Фудтех 2015“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гурме деликатеси & екохрани на „Фудтех 2015“

mail06:45 | 26.02.2015прегледи 2412 коментарикоментари 0


Гурме деликатеси и традиционни български специалитети могат да видят и опитат посетителите на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини „Фудтех 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Водеща тема на изложението са здравословното хранене и висококачествените продукти. Тя ще бъде представена както в експозициите, така и в Работилници „Сготви си здраве“, които са традиционна част от „Фудтех“.
Испански гурме деликатеси е подготвила фирма „Авис“, която презентира своя партньор „Дон Гастроном“, износител на храни клас „Премиум“. Тя предлага колбаси и шунка, над 100 вида сирене, пастет, зехтин, сладкиши. Хитови продукти са конфитюрите, направени от листенца на жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят и използвани като допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармаладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена.
Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма „Натурал плюс“. Клъстер „Промеркет плюс“ представя млечни продукти, зърнени храни, захарни и сладкарски изделия. Водещи наши и чуждестранни производители показват месни деликатеси и други видове храни.
С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които традиционно присъстват на „Фудтех“. Ще бъдат демонстрирани традиционни начини за приготвяне на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко. Шеф Росен Чакъров ще презентира здравословна веганска кухня и специалитет от световната кулинария - печена пълнена тиква със свинско, моркови, праз, гъби, доматен сос и къри.
В Работилници „Сготви си здраве“ ще има обучения на млади кулинари и дегустации на деликатесите, приготвени от участващите десет майстори.
Те ще се конкурират със свои колеги от Апенините, присъстващи на изложбата „Вкусовете на Италия“. Специалисти ще споделят опит в производството и кулинарната употреба на бадеми, шам фастък, млечни продукти, кафе, цитрусови плодове, зехтин, десертно грозде. Учени от Университета по хранителни технологии ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските плодове и билките в здравословното хранене. Посетителите могат да дегустират моцарела, извара, сирена, салами, маслини, зехтин, шамфъстъкова паста, сладкарски изделия, кафе, портокали, вино и дадат оценка за тях.
Гурме демонстрации са предвидени и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“.
„Фудтех“, „Винария“ и „Вкусовете на Италия“ за първи път се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“. От 4 до 8 март 2015 г. в Панаира се провеждат и изложенията: БиоАгра“ - за биологично растениевъдство и животновъдство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Апи България“ - за пчеларство.
Така посетителите могат да видят пълна панорама на агробизнеса, хранителната промишленост, винарската индустрия и туризма.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1444