АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Гурме ресторанти на френските летища
Френската авиокомпания Air France спечели награда за най-добра храна и обслужване на пътниците, пътуващи първа класа в рамките на World Airline Awards, организирани от Skytrax в Лондон. Същевременно на френските летища се появяват все повече гурме ресторанти. Стратегията – повече предлагане за по-удовлетворени пасажери. Прословутият френски вкус към живота е пренесен в транзитните зони на летищата чрез кътове за хранене, шеф готвачи и кухня на световно ниво.
На парижкото летище Орли се предлага типична за Париж кухня. В ресторанта CUP (Cuisine Urbaine Parisienne – парижка градска кухня, б.ред.), може да се намери както лукс храна, така и ориенталски специалитет телешки кебап или хот-дог за 11,5 €, Риба и гръцка салата за 16 € и неизменното „ястие на деня + кафе” за 14 €. На същото място обаче има пиле по баски и юфка по китайски. Цените варират от 13 € до 22 €.
На летище Роаси също предстои отварянето на гурме ресторанти. Шеф готвачи „две звезди” ще си поделят терминалите, а гледат и към летището в Ница./Източник и снимка: Le Figaro
Tweet |
|