EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Гърция: Бюджетен излишък = 1,78 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Бюджетен излишък = 1,78 млрд. евро

mail17:30 | 11.08.2014прегледи 2299 коментарикоментари 0


Гърция е постигнала бюджетен излишък от 1,78 млрд. евро за първите шест месеца на тази година, показва бюлетинът за изпълнение на бюджета на страната, съобщава в. "Етнос". За същия период на миналата година бюджетният излишък на Гърция е бил 1,9 млрд. евро.
Заместник-финансовият министър Христос Стайкурас заяви, че за втора поред година Гърция има високи и надеждни първични излишъци, което по думите му е потвърждение, че държавните финанси на страната се стабилизират и се създават условия за икономически растеж, за увеличаване на заетостта, за постепенно намаляване на данъчните тежести и по-широко разпределение на бюджетния излишък под формата на "социален дивидент".
Бюджетният излишък на Гърция от миналата година бе раздаден като "дивидент" в размер на 450 млн. евро на 690 хиляди домакинства.
Гърция се намира пред ново предизвикателство, а то е да превърнем възможно най-скоро стабилизацията в динамично и устойчиво развитие чрез социална кохезия. В тази насока се налага здрава работа на всички нас и национален план, за да може страната да излезе от тунела, в който се оказа през последните години, каза гръцкият заместник-министър на финансите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg