EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Ден на българския производител в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ден на българския производител в Сливен

mail18:10 | 17.10.2024прегледи 469 коментарикоментари 0


Денят на Българския производител ще се проведе на 18 и 19 октомври 2024 г., а домакин на събитието ще е в град Сливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево.

Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Изложението ще бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителният директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и  чисти храни.

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата „Българска мурра“ също ще вземат престижно участие.

Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от 9 породи коне: Българско тежковозен кон, Арабска шагия, Чистокръвна арабска, Европейски рисист кон, Български рисист кон, Чистокръвна английска, Плевенска, Хафлингер и Дунавски кон. Разнообразието при зайци ще бъде осигурено за изложението от Земеделския институт и много частни стопани.

Освен професионалисти в бранша и любители, добре дошли на изложбата са всички любознателни малки и големи почитатели на чистата и вкусна българска храна, произведена от натурални продукти по традиционни рецепти, които ще могат да дегустират родни продукти и деликатеси, и посетят специално обособен Фермерски базар.

Гласовете на фермерите и техните продукти

Денят на Българския производител е важен форум за животновъдите в България и всички производители, които неуморно се трудят. Индустрията е доказала, че остава сплотена и отговорна към потребителите, с разнообразието и качеството на храната, която предоставят за трапезата.

Затова тази среща между професионалисти, обмена на информация и знания е голямата добавена стойност за всички участници, но и за посетителите, които ще отидат на 18 и 19 октомври в Сливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg