АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Дивеч: От кулинария до икономика



Кръгла маса на тема "Дивечът - ценен традиционен ресурс за българската кухня" ще се състои утре от 11.00 ч. в Гранд Хотел София. Организатори са Министерството на земеделието и храните и Евро-Ток България /Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на ЕК в областта на храните/. В дискусията ще вземат участие министър Мирослав Найденов, както и представители на Българската агенция по безопасност на храните, Изпълнителната агенция по горите, Ловни стопанства, Асоциациите на месопреработвателите, кулинарите, търговските вериги, хотелиерите и ресторантьорите и др. Кръглата маса има за цел да фокусира вниманието на заинтересованите страни към темата за дивеча и неговото използване, като изключително ценен за кулинарното изкуство ресурс. Дивечовото месо е съществен, но много често пренебрегван продукт в българската кулинария. Поради своето разнообразие и вкусови качества той може да бъде една от емблемите на традиционната ни кухня – ресурс който следва да бъде подходящо позициониран и използван. По време на Кръглата маса ще бъдат демонстрирани и дегустирани различни ястия от дивечово месо. В света на ловното общество, България е добре позната страна със съвременни условия и отлични дивечови трофеи. В България се предлага лов в специални райони, лицензирани от правителството. Тези райони изобилствуват от различен дивеч, който при подходящо използване ще донесе на страната ни допълнителна икономическа, социална и културна стойност.
Tweet |
|