EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Директорът на Generаl Electric сменя Пол Волкър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директорът на Generаl Electric сменя Пол Волкър

mail10:10 | 21.01.2011прегледи 783 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Барак Обама съобщи, че бившият президент на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Пол Волкър се оттегля от председателския пост на екипа от икономически съветници към Белия дом, предадоха световните агенции.
Обама обяви, че ще назначи на негово място изпълнителния директор на Generаl Electric Джефри Имелт.
Президентът изтъкна "смелите възгледи" на Волкър за начините за реформиране на финансовата система. "Пол използва богатия си опит, за да противостои на сериозни предизвикателства", добави той.
Консултативният съвет за възстановяване на икономиката беше създаден от Барак Обама през февруари 2009 година и той бе оглавен от Пол Волкър. В състава на съвета влязоха големи предприемачи, икономисти теоретици и профсъюзни лидери.
Новият председател на новия президентски Съвет по заетостта и конкурентоспособността Джефри Имелт ще работи за намиране на начини за стимулиране на бизнеса да наема нови служители и да инвестира за засилване на конкурентоспособността на САЩ, посочи Обама.
"Винаги съществува здравословно напрежение между държавния и частния сектор", посочва Имелт в статия, поместена днес във в. "Вашингтон пост". Той изтъква, че и двата сектора обаче си поделят отговорността да насърчават конкурентоспособността на страната, особено по време на икономически сътресения.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg