АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Добрич - Кулинарна стипендия за €4000
Стипендия за обучение на кулинари вече е факт в България. Инициативата е на Евро-Ток България и единственото по рода си училище в сферата на кулинарното изкуство на Балканския полуостров- Кулинарна академия HRC гр. Добрич. Стипендията е ежегодна и се отпуска на кандидат с изявена мотивация за развитие в кулинарната област, като самото изплащане зависи от успеха по време на обучението на стипендианта и може да достигне до 4000 евро за 2-годишния период на обучение в Кулинарна академия HRC. Така се стимулира желанието за професионално развитие на студента, което е най-важното за постигане на успех в динамична сфера, каквато е кулинарията.
Първият стипендиант на Евро-Ток България вече е известен – това е Ангел Василев, възпитаник на Софийската професионална гимназия по туризъм от випуск 2010/2011 и активен член на Евро-Ток България от 2009 г. Стартирането на тази стипендия бе провокирана именно от упоритостта на Ангел и неговото силно желание за професионално развитие.
Ангел стартира обучението си в кулинарната академия през Март 2012 г. заедно с интернационална група студенти от България, Литва, Великобритания и Индия.
Обучението в Кулинарна академия HRC продължава 2 години, като половината от това време преминава в практически стаж в Европа, Близкия Изток и САЩ. Така при завършване на образованието си студентите имат както диплома, така и международен практически опит, който им позволява да растат в кариерата на професионален шеф-готвач.
Вторият стипендиант ще стартира през март 2013 г. и неговото име ще бъде известно до края на месец октомври 2012 г.
Част от условията, на които трябва да отговарят кандидатите са мотивация за високи постижения в кулинарното изкуство, ангажираност към каузите на Евро-Ток България, членство в организацията минимум една година към датата на подаване на документите, владеене на английски език и др.
Tweet |
|