EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Доган трябва да напусне "Росенец" и "Бояна"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доган трябва да напусне "Росенец" и "Бояна"

mail20:00 | 29.08.2024прегледи 530 коментарикоментари 0


Данаил Папазов, собственикът на фирмите, които притежават имотите, познати като "сараите" в Росенец и в столичния квартал "Бояна", съобщи, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в тях и следва да ги напусне.

По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец".

От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти".

От община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".

Според Търговския регистър към дата 28 август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти", посочва БНР.

"Сигда пропърти" е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец". На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Малко след 18 часа екип на БНТ видя, че пред имота в Росенец е дошла полиция, а впоследствие поддръжници на Доган направиха изявление.

Кой нареди саморазправа в дома на Доган, питат поддръжниците му. Членове на ДПС, приближени до почетния председател Ахмед Доган, направиха изявление пред един от имотите, които той обитава.

"Получихме съобщение от служителите, които работят в тази къща, че група от 5-10 души, неизвестни никому, идват и ги извеждат с документ от сградата. Това е груба форма на самоуправство в европейска България. Не знаем тези хора кои са, какво са донесли. Няма орган, който да легитимира тяхното присъствие и е неизвестно какво правят вътре", посочи депутатът Тимур Халилов.

Поддръжниците на Доган се обръщат към компетентните органи, ДАНС, министър-председателя и президента, за да се осигури "правото на обитателя". "Ако някой има право да притежава този дом, има законен ред да стане това нещо. Призоваваме всички компетентни органи за незабавни действия. Обръщаме се и към дипломатическия корпус да обърне сериозно внимание как в момента се действа в България и как органи се използват за саморазправа", каза още Халилов.

Ето какво пише Данаил Папазов в съобщение до медиите:

"С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), заявявам следното:

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне".

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече не присъства в борда на директорите на ТЕЦ "Варна". Това става ясно от Търговския регистър. Данаил Папазов отстранява Доган като член на борда, след като собствеността беше прехвърлена.

Заявлението за вписване на промяната в Търговския регистър е внесено с дата 20 август, но де факто това се е случило на 26 август. В момента в Съвета на директорите на дружеството са Данаил Папазов, синът му Станислав Папазов и Андриан Атанасов.

Ахмед Доган е освободен и от борда на дъщерното дружество на централата "Електрик секюрити". Всичко това се случва дни след смяната на контрола върху ТЕЦ "Варна". По този начин по документи вече Ахмед Доган няма фирмени участия./БНР,БНТ

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg