EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Домат под 12 градуса губи вкуса си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Домат под 12 градуса губи вкуса си

mail16:15 | 20.10.2016прегледи 756 коментарикоментари 0


Учени установиха защо доматите губят вкуса си след престой в хладилника. Някои от гените им се отпускат и престават да произвеждат ароматни вещества. Това съобщи Асошиейтед прес. При съхранение под 12 градуса Целзий, образуването на важни вкусови съставки спира, твърдят учени. Това намалява аромата им, независимо дали са охладени в къщи или в склада, преди да стигнат до магазина. Откритието ще помогне на специалистите да отгледат домати, чийто вкус не страда от охлаждането, каза Дениз Тайман от университета на Флорида в Гейнсвил. Заедно с колеги в Китай и САЩ тя установи, че седем дни съхранение при 4 градуса Целзий са достатъчни доматите да престанат да произвеждат веществата, осигуряващи характерния им аромат, ключов за вкуса им. Ако след това бъдат оставени три дена на стайна температура, щетите не се компенсират. Ако доматите се съхраняват на хладно до три дена обаче, те не губят ароматните си вещества.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg