EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Дунавски пристанища в общ проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дунавски пристанища в общ проект

mail17:30 | 09.10.2012прегледи 563 коментарикоментари 0


Ломското пристанище влиза в обща стратегия за дейността заедно с още осем дунавски от цяла Европа, съобщи Монт-прес. В това число е и порт Силистра. Общият европейски проект носи името “ДАХАР” и цели развитието им. Това съобщи директорът на “Морска администрация” в Лом капитан Тони Тодоров.
Партньорите са 23 от шест държави-членки на ЕС - Австрия, Белгия, България, Румъния, Словакия и Унгария, както и две страни извън общността Сърбия и Хърватия. Наред с българските в програмата влизат още пристанищата в Гюргево, Галац, Нови Сад и много други. Първо ще бъдат изяснени перспективите за развитието им. Ще бъде изготвена обща стратегия за дейността. След това тя ще бъде представена в Брюксел.
Проектът “Развитие на пристанищата по река Дунав” е финансиран по оперативната програма за транснационално сътрудничество “Югоизточна Европа” с 2 млн. евро. Всеки от партньорите има задължението да организира “Лаборатория по вътрешен воден транспорт”. ИА “Морска администрация” представи подробна информация за сегашното състояние на пристанище Лом. Обсъдени и анализирани са силните и слабите страни на порта, за да се предложи план за по-нататъшното му развитие. Проектът трябва да приключи през март 2014 г. Бенефициентът от наша страна е “Морска администрация”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg