EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

ДФЗ е осигурил бюджет за пчелни майки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДФЗ е осигурил бюджет за пчелни майки

mail08:10 | 11.07.2024прегледи 441 коментарикоментари 0


Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) информира кандидатите с одобрени заявления за подпомагане със заявени разходи за закупуване на пчелни майки и отводки (рояци), че е осигурен бюджет за всички проекти. Това е възможно след преразпределение на бюджета по интервенциите в сектора на пчеларството, съобщиха от Фонда.

Общият бюджет по интервенцията "Действия за запазване или увеличаване на наличния брой пчелни кошери в Съюза, включително развъждане на пчели" за дейността "Запазване/възстановяване и/или увеличаване броя на пчелните семейства" вече е в размер на 1 799 090,97 лева. Той е разпределен, както следва: 1 131 834,85 лева за закупуване на пчелни майки и 667 256,12 лева за закупуване на отводки. Така ще могат да бъдат финансирани всички 542 одобрени заявления за пчелни майки и 188 за отводки от второ класиране. 

ДФЗ уведомява и всички кандидати класирани с отговор "не" във второто класиране по интервенциите "Подновяване на пчелните кошери“, "Рационализиране на подвижното пчеларство" за закупуване на нов инвентар за подвижно пчеларство и "Инвестиции в материални и нематериални активи" за осигуряване на техническо оборудване, машини и съоръжения за добив и първична обработка на пчелни продукти, както и за дейности, свързани с отглеждането и здравето на пчелните семейства, че могат да подпишат договори под условие. Със Заповед на министъра на земеделието и храните е определен бюджет за сключване на договори над бюджета по тези интервенции.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg