EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

ЕК информира пътниците за правата им

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК информира пътниците за правата им

mail16:01 | 29.06.2010прегледи 522 коментарикоментари 0


Европейската комисията започна днес кампания за информиране на пътниците за техните права, съобщи БТА. Стартът й бе даден от заместник-председателя на Европейската комисия и отговарящ за транспорта Сийм Калас и от неговата съветничка по въпросите на правата на пътниците Меглена Кунева на брюкселското международно летище "Завентем".
Целта на кампанията е европейските пътници да са напълно информирани за правата им при възникване на проблем по време на пътуването. Многобройните материали и постерите, свързани с нея, са отпечатани на всичките 23 официални езика в Европейския съюз.
Макар че през последните години комисията прие законодателни актове, с които се гарантират едни и същи права на пътуващите със самолет и влак навсякъде в Европейския съюз, все още не всички пътници са наясно какви са правата им. Сега е времето това да се промени - преди започването на ваканционния сезон.
Меглена Кунева е моят посланик за разясняване на правата на европейците, когато са пътници, заяви Сийм Калас.
В рамките на кампанията по летищата и гарите във всички страни членки ще бъдат разлепени плакати и раздавани материали, информиращи пътниците за техните права. Пътуващите ще могат също така да получат повече информация от безплатни брошури и от специално създаден уебсайт на всички официални езици на Европейския съюз - http://ec.europa.eu/passenger-rights.
От него пътниците ще могат да се информират какво им се полага при проблеми по време на пътуването, когато то закъснява или бъде отменено, когато багажът им се загуби или е увреден.
Поех тази задача с убеждението, че транспортът е изключително важен за хората. Останах изненадана колко слабо са информирани европейците за техните права като пътници. Има разработена "пътна карта" за разясняването на тези права, което
ще стане в целия Европейски съюз. Трябва да достигнем до всички европейци, особено младото поколение. Основната работа е за комисаря Сийм Калас, но за мен ще има достатъчно, заяви за БТА Меглена Кунева.
Кампанията ще продължи две години, а стойността й е 2 милиона евро.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg