EUR 1.9558
USD 1.7809
CHF 2.0785
GBP 2.3345
CNY 2.5253
you tube
mobile version

ЕК: Санкции към Русия, транш за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Санкции към Русия, транш за Гърция

mail06:50 | 22.06.2016прегледи 848 коментарикоментари 0


Европейските посланици постигнаха съгласие за продължаването на икономическите санкции срещу Русия за период от още шест месеца, предава AFP. Източник потвърди пред агенцията, че посланиците от 28-те държави-членки на ЕС са подкрепили принципно решението, което сега предстои да получи официално одобрение от министрите. Това ще се случи най-вероятно в петък.

Преводът на поредния транш от 7,5 млрд. евро за Гърция е приключил. Това потвърди ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), който е в Атина и днес се срещна последователно с управителя на гръцката централна банка Янис Стурнарас и с финансовия министър на страната Евклидис Цакалотос, съобщава гръцкото издание "Нафтемборики". Реглинг поясни, че това е втори транш в рамките на третата международна програма за макрофинансова помощ на Гърция с обем до 86 млрд. евро и че лихвите по заемите от ЕСМ са под един процент, а погасителният срок на облигациите възлиза на 32 години.
Искаме да помогнем на гръцката икономика, увери Реглинг, като наред с това изрази и загриженост относно изпълнението на заложените бюджетни показатели и по-специално при постигането на бюджетния излишък, който съгласно договореностите с кредиторите през 2018 г. трябва да е в размер на 3,5 на сто от БВП.
Клаус Реглинг се ангажира, че ръководеният от него спасителен фонд ще продължи да подкрепя Гърция и да предоставя заеми на страната при много благоприятни условия.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1389