EUR 1.9558
USD 1.8021
CHF 2.0851
GBP 2.3475
CNY 2.5335
you tube
mobile version

"Ел Би Булгарикум" - модернизация и по-високи заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Ел Би Булгарикум" - модернизация и по-високи заплати

mail14:06 | 09.10.2024прегледи 386 коментарикоментари 0


За септември работещите в производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин получиха по-високи заплати.

Това е второто увеличение в рамките на последните четири месеца, откакто новото ръководство пое управлението на държавното млекопреработвателно предприятие. Заплатите на служителите в производствената база вече бяха увеличени с 10 на сто със задна дата от 1 май т.г. Повторният ръст на възнагражденията е съобразен и с исканията на синдикалните организации в дружеството.

"Увеличението на възнагражденията в "Ел Би Булгарикум" ЕАД е следствие и от добрите резултати за производителността на предприятието, както и от данните за увеличение на продажбите и приходите", коментира изпълнителният директор на дружеството Живко Живков.

Успоредно с вдигането на заплатите, ръководството на компанията дава старт и на обещаното модернизиране на производствената база във Видин. Обновяването на производствената база ще бъде извършено поетапно. 

Ръководството на компанията и представителите на всички синдикални дружества подписаха нов колективен трудов договор за следващите две години, съобщиха от Министерството в средата на септември. С него двете страни се споразумяват да обединят усилия за повишаване на производителността на труда, за реално нарастване на средствата за работна заплата, подобряване на безопасните и здравословни условия на труд и на условията за социална дейност.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5859