EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

ЕСМ одобри 9,2 млрд. евро за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕСМ одобри 9,2 млрд. евро за Гърция

mail13:15 | 30.01.2013прегледи 302 коментарикоментари 0


Европейският стабилизационен механизъм е одобрил отпускането на транша от 9,2 млрд. евро за Гърция, съобщава гръцкият в. "Катимерини". Формалното решение е било взето, след като преди седмица Еврогрупата /финансовите министри от еврозоната/ даде разрешение за предоставянето на този транш в рамките на международната спасителна помощ за Гърция.

7,2 млрд. евро от тази сума, които ще отидат за рекапитализация на гръцките банки, ще бъдат предоставени като облигации на европейския стабилизационен механизъм, а останалите два милиарда евро, предназначени за финансирането на гръцката икономика, ще се дадат в брой. По-специално тези два милиарда евро се предвижда да бъдат използвани за бюджетни цели и за погасяване на просрочени дългове на държавата.
Гърция се задължава да представи тази седмица ревизирана средносрочна програма, в която да фигурират тавани на разходите за министерства и болници. Това е условие, за да можеГърция да получи следващите 2,8 млрд. евро през февруари. От правителството в Атина се изисква да представи план до края на февруари за начина, по който ще бъдат извършванина всеки три месеца съкращенията на служители в държавната администрация.
 


Тагове: Гърция, транш
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg