АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Забранените храни в Бъкингамския дворец
Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. "Метро".
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.
Дарън Макгрейди разкрива още, че сред изискванията на кралица Елизабет Втора е храната да е съобразена със сезона и да има пресни плодове и зеленчуци. Освен това тя обичала стековете ѝ да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".
Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата. Когато Елизабет Втора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.
Tweet |
|