EUR 1.9558
USD 1.8518
CHF 2.0936
GBP 2.3457
CNY 2.5557
you tube
mobile version

Звезда Мишлен за френско бистро... по грешка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Звезда Мишлен за френско бистро... по грешка

mail17:30 | 28.02.2017прегледи 1535 коментарикоментари 0


Семпло бистро от френската провинция за седмица се окичи със славата на звезден ресторант от гида на "Мишлен".

"Льо буш а орей" (Le Bouche a Oreille) се намира на малка уличка в Бурж, в Централна Франция. Работи от понеделник до петък, от рано сутрин до обяд, a клиентите са предимно работници от района. Докато изведнъж не идва неочаквана вест.

Вероник Жаке, собственик на бистрото: "В 7:30 сутринта местна радио станция ми звънна и ме попита: "Знаете ли, че сте получили звезда в гида на Мишлен?" Смяхме се много! Няма начин това да не е шега - ние не сме гурме ресторант!"

Престижната класация на "Мишлен" подбира най-добрите ресторанти по света и им дава звезди за качество. В последното издание на пътеводителя звездата си запазва "Льо буш а орей" край Париж. Така пише и в печатния гид, но в сайта по грешка слагат адреса на едноименното провинциално бистро - обяснимо, защото дори имената на улиците си приличат.

Вероник Жаке, собственик на бистрото: "Звъняха по телефона, търсеха ме от медиите, просто не бях на себе си."

Отнема седмица да поправят грешката в адреса, но през това време към бистрото се втурват любопитни любители на добрата храна. Не остават разочаровани, въпреки че домашното меню е далеч от кухнята гурме. Обедното меню е за 12,50. В едноименния ресторант със звезда толкова струва порция палачинки.

Флорин Норге, клиент от гр. Тур: Собственичката наистина си знае работата, затова е пълно с хора. Не съжалявам, че се отбих.

Жаке получава извинение от "Мишлен", макар че тя само може да бъде благодарна. Няма повод да се сърди и шефът в звездното заведение край Париж.

шеф Емерик Дрю, главен готвач: "Станала е малка компютърна грешка, нищо важно. Но всъщност е чудесно, че получихме толкова много внимание."

Мълвата за объркването и там е привлякла повече клиенти. Може би нищо не е случайно - името на бистрото и ресторанта означава "от уста на уста".

Източник: БНТ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg