EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Изложение за сирена от Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение за сирена от Балканите

mail07:30 | 09.07.2013прегледи 931 коментарикоментари 0


Деветото поред изложение „Cheese 2013” ще се проведе в Бра (Пиемонт, Италия) от 20 до 23 септември. Международното биенале се организира от градската управа на Бра и европейската организация за хранене Slow Food с участието на италианското Министерство на аграрната политика. Събитието, посветено на „Млякото във всичките му видове и форми” е в основата на международна мрежа от производители на сирена и занаятчии, които се събират в Бра на всеки две години, за да представят своите продукти, да се срещнат с колеги и да обсъдят старите и нови предизвикателства пред търговията, съществуващите закони и наредби и възможностите на пазара. Сред основните участници в това издание са седем балкански държави (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Република Македония, Румъния и Сърбия) и Турция, участващи в проекта ESSEDRA.
Основна цел на проекта ESSEDRA е да подпомогне процеса на интеграция в ЕС, като заздрави капацитета и даде глас на организациите на гражданското общество от Балканите и Турция, работещи в областта на земеделието, развитието на селските райони и качеството на храните. По този начин проекта се стреми да подобри опазването на околната среда и биоразнообразието, както и устойчивото благосъстояние на местните общности. Ще бъде подкрепено издирването и оценката на традиционни местни продукти и разясняването на европейските политики в полза на дребните производители на храни.

Не трябва да се пропуска и организираната на Cheese 2013, Конференция за местните сирена от региона, която ще представи автентично селските общности. Обсъжданията ще включат сирената от сурово мляко, зреещи в кожа или кори, различните саламурени сирена, разнообразните форми на кашкавала, както и киселите млека от козе, краве и овче мляко. Събитието ще завърши с дегустация на сирена от всички страни участнички.

Cheese е също така и образователно и културно събитие, което помага на всеки, който желае да оцени качеството и да общува с производителите на сирена и селските стопани, като се забавлява, радвайки се и откривайки вкусовете. Това издание на Cheese ще включва множество Работилници на вкусовете, където участниците ще могат да открият повече за историята и традициите на местните общности от Балканите до Швейцария, както и за племената Покот от Кения и кавказките номади.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg