EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Изложение на китайски продукти и услуги в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение на китайски продукти и услуги в София

mail13:26 | 12.09.2024прегледи 398 коментарикоментари 0


Изложение на продукти и услуги на водещи китайски компании, лидери в областта на технологиите, иновациите, дигитализацията, банковото дело, логистиката, транспорта и енергетиката, беше открито в НДК, съобщиха организаторите на събитието - посолството на Китай в България и Българската национална асоциация "Един пояс, един път".

Търговското изложение ще продължи до 14 септември.

Изложението и форумът са част от събитията по повод 75-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай, която се отбелязва през тази година, и имат за цел насърчаване на двустранното сътрудничество в областта на инвестициите.

Участие са потвърдили повече от 60 компании, включително 24 от Китай от сферите на възобновяемата енергия и съхранението на енергия, дигитализацията, финансовите услуги, потребителската електроника, инфраструктурното строителство, биотехнологиите, логистиката, каза посланик Дай Цинли по време на пресконференция, състояла се в Националния пресклуб на БТА в София, по повод събитието. Тя обясни, че целта е да се подчертае важният принос на бизнес сектора за развитието на китайско-българските отношения през последните 75 години, както и да се предостави платформа за обмен и за сътрудничество между представителите на бизнеса от двете страни. Дай Цинли посочи още, че изложението дава възможност българските граждани да се запознаят по-отблизо с китайските продукти и услуги. 

Посланик Дай Цинли каза, че от 2015 до 2023 г. търговският стокообмен между България и Китай е нараснал с 1,8 млрд. долара до 4,2 млрд. долара. България измества Полша и става най-големият партньор на Китай в търговията със селскостопански продукти в Централна и Източна Европа, каза тя. Посланикът отбеляза, че китайските инвестиции у нас са постигнали обещаващ напредък в областта на автомобилите и резервните части, възобновяемата енергия, комуникациите, селското стопанство, финансите и изрази увереност, че в бъдеще може да се очакват още по-ползотворни резултати.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5419