АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Изложението "Храни и напитки в туризма и ХОСТ индустрия"
Близо 100 фирми се представят на изложението "Храни и напитки в туризма и ХОСТ индустрия", което се провежда днес в комплекс "Златни пясъци" край Варна. Тодор Сотиров, директор на фирмата-организатор на събитието "Пачуърк Агенция за комуникации", уточни, че бизнес-срещата се провежда в началото на активния летен сезон и събира на едно място производители, търговци и представители на хотелиерския и ресторантьорския бранш. След Варна изложение ще се проведе и в "Слънчев бряг" на 11 май.
Гостите на форума могат да видят целия спектър на хранително-вкусовата индустрия – от най-големите световни брандове до специфични регионални производства и биохрани, обясни Сотиров. Освен това са представени и различни фирми, свързани със съпътстващите услуги в сферата на туризма.
Проучванията и анализите показват, че може да се проявява умерена доза оптимизъм, че предстоящият сезон ще бъде добър и ще има летовници, допълни Сотиров. По думите му има и крайни песимисти, но техните очаквания за провал едва ли ще се реализират. Сотиров допълни още, че макар да има опасения, че руски туристи през това лято у нас няма да има, граждани от Федерацията пристигат ежедневно.
На изложението в "Златни пясъци" редом с традиционните компании за месни изделия, се представи и българска фирма, чиито продукти са предназначени за веганите и хората, които искат да водят здравословен начин на живот. По думите на Петра Димитрова, представител на "Плант байт" (Plant bite), всички храни съдържат високо количество протеини, съизмеримо с това в месото, което ги прави привлекателни и за любителите на животинските продукти.
Хотелиерите и ресторантьорите не бива да забравят, че пандемията не е изчезнала и е добре да вземат мерки, за да не стига до поява на огнища, каза за БТА Димитринка Линкова, представител на единствената лаборатория за изследвания за Ковид-19, участваща в изложението. Тя уточни, че фирмата извършва всякакъв тип тестове срещу вируса, като гостите могат да бъдат обслужвани на място в хотела. Миналата година хотелиерите бяха доста притеснени, допълни Линкова и изрази надежда, че през настоящия сезон натрупаният опит ще доведе до по-добра организация.
Tweet |
|