EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Инвестиционни насоки за Новия европейски Баухаус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционни насоки за Новия европейски Баухаус

mail14:56 | 31.07.2024прегледи 436 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че е приела инвестиционни насоки за Новия европейски Баухаус (НЕБ) - инициатива за обвързване на творчество и технологии за създаване на нова среда за живот на хората в хармония с околната среда и със стил, вдъхновен от изкуството и културата.

Насоките дават на инвеститорите и разработчиците примери за качество при преобразяването на сгради, открити пространства и квартали. Очаква се всички държави от ЕС да положат усилия за преобразяване на сградите, съобразено с промените в природата, разрастването на градовете, опасностите от хуманитарни кризи. Новите насоки се очаква да намалят разходите за инвеститорите при развитието на дълготрайни проекти, подкрепени от ЕС.

Инвестиционните насоки на НЕБ са ключово допълнение към нашия инструментариум в подкрепа на новаторската визия за НЕБ, заявява по този повод еврокомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, цитирана в съобщението. Те осигуряват практическа рамка, от която частните и публичните инвестиции трябва да включат принципите на НЕБ в нашите жилищни пространства. Те ще насърчават устойчиви, приобщаващи и вдъхновяващи естетически проекти, които ще трансформират нашите сгради, открити пространства и квартали, допълва Иванова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg