EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Индустрия: Германия, Испания & Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустрия: Германия, Испания & Великобритания

mail13:04 | 10.11.2015прегледи 1103 коментарикоментари 0


Индустриалното производство на Германия отбеляза през септември изненадващ спад за втори пореден месец, което е поредно доказателство, че слабото търсене от Китай, Русия и останалите развиващи се пазари започва все по-сериозно да вреди на водещата европейска икономика.

Индустриалното производство през септември се сви с 1,1% на месечна база при прогноза за повишение с 0,5% и след спад с 0,6% през август, показват данни на германското министерство на икономиката. Това представлява влошаване на производството в Германия за втори пореден месец и най-сериозно понижение от близо година насам (от октомври 2014 г.).

В същото време промишленото производство (изключвайки производството в енергийния и в строителния сектор) се понижи с 1,4% месечна база, производството в строителния сектор се сви с 0,9%, а енергийното производство нарасна с 0,3% процентни пункта.

На годишна база индустриалното производство в Германия се повиши през септември с 0,2% (спрямо септември 2014 г.) при прогноза за растеж с 1,3% и след скок с 2,7% през предходния месец.

Данните са индустриалните поръчки през септември и за цялото трето тримесечие също не са добри. Според немската статистика Destatis индустриалните поръчки на Германия се понижиха през третото тримесечие с 2,8% спрямо предходните три месеца, тъй като поръчките извън еврозоната се свиха с цели 8,6 процентни пункта.

На другия полюс са данните за развитието на индустриалния сектор в Испания. Според испанската статистика INE индустриалното производство в страната нарасна през септември на сезонно-некоригирана база с 4,0% на годишна база след анемичен растеж с 0,5% през предходния месец. На сезонно-коригирана база индустриалното производство в четвърта по сила икономика на еврозоната се повиши през деветия месец на годината с 3,8% след подобрение с 2,8% през август.

Индустриалното производството във Великобритания регистрира известно понижение, но при растеж на промишленото производство за втори пореден месец, като в същото време има по-силно от очакваното свиване на търговския дефицит на Острова. Това е пореден сигнал за колебливото представяне на британската икономика през третото тримесечие, показват данни на британската национална статистика (ONS).

Индустриалното производство се сви през септември с 0,2% на месечна база след повишение с 0,9% през август и при прогноза за понижение с 0,1 процентни пункта. На годишна база растежът на индустриалното производство на Острова се забави до 1,1% при прогноза за повишение с 1,3% и след растеж с 1,8% през предходния месец.

В същото време обаче британското промишлено производство нарасна с 0,8% на месечна база при прогноза за повишение с 0,4% и след растеж с 0,4% през август. На годишна база промишленото производство в Обединеното кралство се сви с 0,6% при прогноза за спад с 0,9% и след понижение с 0,9% през предишния месец.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg