EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Инспектират ремонта на Дунав мост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инспектират ремонта на Дунав мост

mail16:15 | 08.08.2024прегледи 554 коментарикоментари 0


Ремонтът на Дунав мост 1 при Русе върви много добре. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери на място основния ремонт на съоръжението и трафика на автомобили на ГКПП „Русе-Гюргево“.

Преди 3 седмици започна основен ремонт на съоръжението. Посещението е и във връзка с ангажиментите на правителство и институциите за облекчаване на трафика и натовареността на Гранично контролно-пропускателните пунктове.

Министър Коритарова съобщи, че се полагат основите на виадукта, което е най-тежката част за изграждане в този участък. “Имаме напредък. Изпълнителят се справя и по искане на премиера ще бъде разгледана възможността за оптимизиране на срока и по-скорошно приключване с цел улесняване на трафика“, посочи министър Коритарова.

„В резултат на синхрон с румънската страна трафикът се запазва в същия вид, в който е преди ремонта, което показва, че може да се реализира идеята за разделяне на потоците на автомобили на страните, които са членки на Европейския съюз и на такива от трети страни“, подчерта министър-председателят.

Премиерът посочи, че от 70 години, откакто е построен мостът, съоръжението не е ремонтирано. Целта е всички пътуващи да бъдат облекчени при преминаването на Дунав мост при Русе.

По-късно двамата посетиха и платформата на ферибота, който ще свързва България и Румъния. Очакванията са той да заработи скоро и чрез негово пускане да бъде облекчен трафикът с около 30%. Българската страна има пълна готовност да стартира Ро-Ро корабна линия „Русе-Гюргево-Русе“.

След проверката на ремонта на Дунав мост 1, премиерът Главчев и министър Коритарова инспектираха строителството на АМ „Русе – Велико Търново“ в участъка “обход на гр. Бяла”. До момента на обекта е извършен изкоп на хумус на трасето, както и на пътните връзки „Гара Бяла“ и „Ценово“. Изпълнени са два броя пилоти и един тестови – на виадукт при км 66+207.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg