EUR 1.9558
USD 1.8518
CHF 2.0936
GBP 2.3457
CNY 2.5557
you tube
mobile version

Испански готвачи на GastronomiX 2018

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испански готвачи на GastronomiX 2018

mail16:10 | 23.10.2018прегледи 819 коментарикоментари 0


В началото на месец ноември предстои GastronomiX 2018. Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария ще се проведе тази година от 7 до 10 ноември – от сряда до събота, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ. Ключова част от програмата са майсторските класове на шеф-готвачи от легендарни ресторанти с две звезди Мишлен в Испания.

Създаден с цел младите и изграждащите се професионалисти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят вдъхновение, идеи и техники от утвърдени капацитети в бранша, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на световно ниво. Сред лекторите на форума тази година са знаменити испански шеф-готвачи от ресторанти с две звезди Мишлен, сладкар на най-високо световно ниво и още големи професионалисти, благодарение на които готвачи и ресторантьори от младото поколение у нас могат да овладеят по-горни нива в професията, да получат нови ценни знания и умения.

GastronomiX е също така оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня. Събитието е подходящо и полезно не само за професионални готвачи и сладкари, а и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с друг професионален или личен интерес към храната и, разбира се, за медии.

Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и интересна програма. Началото ще постави уважаваният италиански шеф-готвач Масимо Росето, посланик на великата традиция на ризотото и бранда Riso Gallo.

В четвъртък, на 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф-готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф-готвач от митичния екип на Disfrutar в Барселона (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс – работили с Феран Адриа в El Bulli.

В петък, на 9 ноември, на сцената ще видим белгиеца Анри Донно, главен шеф-инструктор на престижната HRC Академия, а последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на българската Pastry Academy демонстрация „Шоколад“ ще води един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.

Това са само част от лекторите на GastronomiX 2018. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg