АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Италианският сомелиер в Пловдив



Италианският сомелиер Маурицио Ферери ще покаже как се разгадават тайните на доброто вино по време на своя блицкурс за начинаещи дегустатори. Той ще се проведе на 3 и 4 април в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“ в Международен панаир Пловдив. Курсът е полезен и за ресторантьори, които искат да популяризират културата на виното и да предлагат качествени напитки.
Маурицио Ферери е член на Италианската асоциация на сомелиерите. В момента координира проекта „Мостът“ за обмен между Италия и България.
По негова инициатива ще бъдат представени продукти на 15 италиански изби, участвали в Международния конкурс за вина и спиртни напитки. В надпреварата участваха 51 фирми, от които 37 чуждестранни. Имената на победителите ще бъдат обявени в „Нощта на Златния ритон“ на 2 април, когато започва „Винария“.
Тази година се отбелязва по-широко представяне на компании, предлагащи нови технологии и техника. Засиленото им присъствие е знак, че се увличава търсенето на инвестиционни стоки във винарството и лозарството.
Нови машини ще бъдат показани и на Международната изложба “Фудтех“, свързана с хранителната индустрия и провеждаща се паралелно с „Винария“. Членове на Асоциацията на млекопреработвателите и на Асоциацията на месопреработвателите презентират нови съоръжения и тенденции, включително в областта на опаковките. Водеща тема на изложението са здравословните и висококачествени храни.
Tweet |
|