EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Италия: Доклад за моста Моранди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия: Доклад за моста Моранди

mail16:31 | 27.09.2018прегледи 479 коментарикоментари 0


Италия публикува доклад за ролята на концесионера Autostrade per l'Italia в смъртоносното срутване миналия месец на моста Моранди в Генуа, предаде Ройтерс. 

От документа става ясно, че се очаква Рим да лиши компанията от концесиите й за управление на италианските магистрали.

Според доклада Autostrade per l'Italia не е успяла да осигури безопасността на моста в Генуа, който се срути на 14 август, като причини смъртта на 43 души.

Правителството обвини компанията в сериозни пропуски и посочи, че иска да анулира всичките й концесии за италианските магистрали.

В доклада, публикуван и изготвен от комисия към министерство на транспорта на Италия, се посочва, че Autostrade per l'Italia не е могла да се справи с проблемите, които са възникнали заради остаряването на инфраструктурата. В същото време 98 процента от инвестициите за укрепването на моста от 1982 година са били изразходвани преди приватизацията на компанията през 1999 година. 

Autostrade per l'Italia е част от инфраструктурния холдинг Atlantia, управляван от богатото семейство Бенетон. Концесионерът не направи незабавно коментар за доклада. 

Autostrade per l'Italia управлява близо 3000 километра от магистралите в Италия и е допринесла за 68 процента от основните приходи на компанията майка за първата половина на годината.

Акциите на Атлантия спаднаха с 0,7 процента след публикуването на документа.

Правителството заяви, че не иска Autostrade per l'Italia да участва във възстановяването на моста. Съдът постанови, че възстановяването на виадукта не може да започне поне още два месеца, за да могат експертите да завършат проверките на място. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1317