АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Как да боравим с хладилника?



Какво трябва да знаем за хладилника? Хладилникът е неизменен уред за всяко домакинство, който не купуваме всеки ден. Затова от значение е правилното му екплоатиране и поддържане, за да се радваме по-дълго на свежи храни и напитки.
Температурата
Температурата в хладилника трябва да бъде поддържана между 0 и 5 градуса. Този температурен интервал спомага за предпазване от появата на доста бактерии, развиващи се в храните. При тази температура можем да запазим свежи и вкусни храните и напитките.
Храните, които трябва да държим в хладилника
храни, които не са за непосредствена консумация;
сметана;
яйца и ястия с яйца;
риба;
храни в буркани или кутии, които вече са били отворени;
маргарин;
месо - сурово и готвено;
сладки, съдържащи сметана;
мляко;
салати;
миди;
супи;
сладка, мармалади и конфитюри./ Бюлетин "Активни потребители"
Tweet |
|