EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Как да направим цветен коледен хляб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да направим цветен коледен хляб

mail06:35 | 23.12.2015прегледи 2977 коментарикоментари 0


Сп. Меню

Бялото, червеното и зеленото са цветовете на Коледа и красивото им използване за направата на хляб е чудесна идея. А тъй като хлябът е неквасен, той се вписва идеално и в трапезата за Бъдни вечер.

Необходими продукти за 4 - 6 порции

за червения слой:

4 пасирани печени чушки

1 ч. ч. брашно за кекс с набухватели

⅓ ч. л. сол

50 мл газирана вода

за зеления слой:

50 г замразен смлян спанак

1 ч. ч. брашно за кекс с набухватели

⅓ ч. л. сол

100 мл газирана вода

за белия слой:

1 ч. ч. брашно за кекс с набухватели

⅓ ч. л. сол

130 мл газирана вода

за поръсване:

½ ч. ч. маково семе и сусам

Начин на приготвяне

1. Червеното тесто се приготвя, като брашното се пресява, разбърква се със солта и в центъра се прибавят пюрето от чушки и газираната вода. С лъжица се разбърква до меко тесто. Не се меси и не се бърка дълго. Тестото е меко и лепкаво, но си запазва формата и не се разтича.

2. По същия начин се приготвят тестото с размразения спанак и бялото тесто.

3. С мокри ръце бялото тесто се разстила на правоъгълник 20х40 см върху повърхност, посипана с маково семе. Върху него се разстила червеното тесто и върху него – зеленото. Завива се на руло.

4. Рулото се срязва на две половини по дължина и двете половини се увиват една в друга като въже. Полученият цветен хляб се слага в тавичка за кекс и се пече в загрята фурна около 50 мин. на 180° С, докато се зачерви. Охлажда се върху решетка.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg