АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Как да познаем качественото зеле?



100% от предлаганото бяло зеле във веригата на Kaufland България в сезон, е с български произход. Най-голямата търговска верига предлага широк асортимент от шест различни вида зеле, включително китайско, савойско, червено, бяло и атрактивния сорт колраби. Сред другите зеленчуци от семейството на зелето, предлагани в Kaufland, са броколите и карфиола.
По данни на ритейлъра през изминалата година са закупени над 3,5 млн. килограма зеле от хипермаркетите на веригата. Българското зеле се предлага в хипермаркетите на лидера в ритейла целогодишно.
За производството му компанията си партнира с 16 български производители, а единствено през зимата има внос на карфиол, броколи и китайско зеле. Шест от българските производители са част от уникалната за ритейла програма за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция.
Свежестта на зелето можем да познаем по външния вид, зелените листа и отсъствието на вредители по зеленчука, а бялото пънче доказва, че то е свежо откъснато. „Ние сме заедно с нашите производители още от засяването на продукта в полето до доставката му в централен склад. Там продуктите минават окачествяването и проверка от нашите обучени служителите.“, коментира Мариела Байкова, търговец „Плодове и зеленчуци“ в Kaufland България, относно процеса по контрол и окачествяването на земеделската продукция.
Tweet |
|