EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Как да правим бизнес в Австрия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да правим бизнес в Австрия?

mail13:31 | 12.10.2010прегледи 2936 коментарикоментари 0


Австрия остава привлекателна дестинация за компаниите от Централна и Източна Европа, е мнението на участниците в кръгла маса на тема „Вашият успешен бизнес в Австрия", организирана от правна кантора Волф Тайс и Търговската секция на Австрийско посолство в България. В дискусията участваха мениджъри и представители на българския бизнес с представители на Австрийската бизнес агенция, Виенската стокова борса, Ерсте Груп, ТПА Хорват България и Волф Тайс. На форума бяха Михаел Ангерер, търговски съветник в Австрийското посолство в България, Петър Льошел, Управител CEE на Австрийската бизнес агенция, Кристиян Микош и Ричард Клег от международна правна кантора Волф Тайс, Томас Ханедер, Управител на ТПА Хорват България, Беатрикс Шлафер от Виенската стокова борса, Мартин Хинтерегер, управител и началник на „Акцизни капиталови пазари" в Ерсте Груп, Неделчо Неделчев, управител на Фърст Файненшъл Брокъридж Хаус и Радосвет Радев, собственик на Дарик радио. Петър Льошел от Австрийската бизнес агенция представи някои от основните предимства от правенето на бизнес в Австрия - средните нива на данъчно облагане върху печалбите, стратегическото й местоположение спрямо останалите европейски пазари и отличната й инфраструктура.
Последните статистики показват, че централите на приблизително 300 компании от Централна и Източна Европа са в Австрия. Според други международни данни страната е втора в света по продуктивност на работната сила и в топ-10 по отношение на бизнес-ориентираното образование. През 2009 г. 2.73 % от австрийския БВП са били инвестирани в проучвания и развойни дейности, а 29.6 % от БВП на страната са генерирани от производствения сектор.
"През последните години външното инвестиране към Австрия и други западноевропейски страни става все по-важно. Волф Тайс свързва български и австрийски потенциални партньори, за да развиват успешен бизнес в двете държави. Едно от предимствата при установяването на бизнес в Австрия е фактът, че австрийската правна система е подобна на българската", отбеляза Кристиян Микош, партньор във Волф Тайс Виена.
Управителят на Ерсте Груп Мартин Хинтерегер предостави подробности на участниците в кръглата маса за стъпките, които дадена компания трябва да предприеме за успешно първично предлагане, както и за възможностите за финансиране чрез дялово инвестиране. „Частното дялово инвестиране печели популярност сред българския бизнес като източник на капитал, тъй като предоставя средства и бизнес познания. Най-активните частни дялови инвеститори в момента в България са регионални гръцки и австрийски инвеститори. Очаква се този тип инвестиране в България да се разшири през следващите няколко години", каза Хинтерегер.
На събитието Виенската стокова борса представи ключовите предимства за нейните клиенти. Основната полза е огромната международна видимост, която биха получили поради големия брой международни институционални инвеститори - най-вече от от Великобритания и САЩ, както и международни играчи, търгуващи на борсата, които са сред причините за сравнително високата ликвидност на австрийския пазар. Освен листването в евро, Виенската стокова борса предлага привлекателна ценова структура и гъвкави услуги на своите клиенти, стана ясно на бизнес форума.`


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg