АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Как да се предвиди риска в хранителния сектор?
Център за риск политика в хранителния сектор (част от ERPI) и Център за оценка на риска по хранителната верига към Министерството на земеделието, храните и горите подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на риск политиката в хранителния сектор. С това двете партньорски организации си поставят за цел да работят заедно за развитието и популяризирането на подхода и методиката на Риск политиката в хранителния сектор. Те ще подпомагат заинтересованите страни в разработването на риск политики и превенцията на хранителни здравни рискове, в съответствие с Плана на Световната здравна организация за хранителна безопасност 2013-2022 г
„Стратегията, която ще прилагаме в изпълнение на настоящото споразумение и целите на Центъра, ще се състои главно в анализ и премахване на уязвимостите по цялата хранителна верига. По този начин ще помагаме на българския хранителен бизнес да не стига до т.нар. „рискове“ в изпълнението на своята дейност“ заяви Иван Савов, Председател на Европейския институт за риск политика.
В рамките на споразумението ще бъдат провеждани съвместни обучения, курсове и семинари за развитие и усъвършенстване на процесите за изследване и анализ на организационното управление, внедряване на моделите и методиките за управление на структури и организации в държавната администрация, местното самоуправление, бизнеса и неправителствения сектор. Ще бъдат организирани и обучения и сертификация на студенти, докторанти, участници в специализирани събития и други целеви групи в научните среди; ще се изнасят лекции; ще се подпомага издаването и разпространението на специализирани издания, статии, учебни и други материали др.
Tweet |
|