EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Как се прави българско синьо сирене + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се прави българско синьо сирене + видео

mail09:05 | 02.08.2016прегледи 2798 коментарикоментари 0


Близо до с. Бов се произвежда единственото българско синьо сирене в страната ни.  Производителят Иван Иванов е обособил във фермата си специална къщичка, в която има различни зали за производство, зреене и съхранение на продуктите. Технологично мандрата е малка, като може да обработва до 500 литра мляко на ден. Това споделя пред „Агрозона“ Иван Иванов.

Главният майстор Динка пък ни обясни, че млякото се докарва от млекоприемателния център, след което се налива с помпи в пастьоризатора. Пастьоризацията се извършва на 72 градуса, след което се изстудява, калцира, добавя се мая и се оставя 1 час за захващане на продуктите.  Когато стане готова питата,  то тя се надупчва ръчно, като дупките трябва да бъдат от 57 до 65 на брой. Целта е да може плесента да влезе в сиренето и да се раздуе, обяснява Динка. А за да влезе плесента, то сиренето се поставя в специална машина, където се смесват продуктите.

Вижте част от процеса по приготвяне на уникалния за България продукт във видеото на специализираната медиа Агрозона.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg