EUR 1.9558
USD 1.8784
CHF 2.1094
GBP 2.3506
CNY 2.5920
you tube
mobile version

Как се приготвят идеалните яйца?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се приготвят идеалните яйца?

mail13:35 | 13.10.2017прегледи 9663 коментарикоментари 0


Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".

Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.

"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.

Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго, предава БТА.

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър.

Снимка: Pixabay.com


Тагове: яйца, готвене
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1787