EUR 1.9558
USD 1.8157
CHF 2.0822
GBP 2.3511
CNY 2.5324
you tube
mobile version

Канцерогенното E 250 често в колбаси, вафли и хляб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Канцерогенното E 250 често в колбаси, вафли и хляб

mail11:35 | 05.03.2010прегледи 1484 коментарикоментари 1


Вече има достатъчно информация за здравословните проблеми, които причиняват т.нар. Е-та в хранителните продукти- основно алергии. Добавката може да се намери също във вафли и в хлебни изделия, каза изп. директор на асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов.
Сред най-критикуваните са подсладителите Е 951, Е 954 и най-вече аспартама. Но особено опасно е количеството им в един продукт. Хората трудно разшифроват тези Е-та и цифрите им по етикетите и си купуват продукти без да знаят какво реално съдържат те.
Николов смята, че трябва да има по-добра координация по линия на Световната здравна организация /СЗО/. Когато съществуват данни в една държава, че определена добавка е опасна и забранена , нашите власти трябва да изискат тази информация и практиката да бъде приложена и у нас, категоричен е Богомил Николов. /БГНЕС/.


Тагове: добавки, храни
 
Коментари
 
Веселка - 06-03-2010 г. 12:21:51

То, че се вглеждаме в продуктите - вглеждаме се... ама като не изписват всичко на етикетите?! Да не говорим, че ако не е с Е-номера си написана добавката трябва да я знаеш поименно, за да я разпознаеш. Много производители объркват хората и по този начин! Да негоровим, че контрол и върху това НИКАКЪВ НЯМА! Трябва един път завинаги да се вдигнем на бунт, за да не ни тъпчат храната с боклуци!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1742