EUR 1.9558
USD 1.8202
CHF 2.0186
GBP 2.3067
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Каталуния:Спад на туристите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каталуния:Спад на туристите

mail17:30 | 05.12.2017прегледи 9115 коментарикоментари 0


Броят на туристите в Каталуния се понижи през октомври на фона на сепаратистката криза в региона. Въпреки това посещенията в Испания като цяло се увеличиха. Богатата област, чиято столица Барселона е един от най-посещаваните градове в Европа, посрещна 1,49 млн. чуждестранни посетители миналия месец, което е с 4,7% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на националния статистически институт INE.

Североизточният регион проведе забранен референдум за независимост от Мадрид на 1 октомври, който бе помрачен от насилие и последван от масови улични демонстрации. Точно преди референдума, няколко държави, включително Германия, Франция и САЩ, предупредиха своите граждани да бъдат внимателни, ако пътуват до Каталуния, а авиокомпаниите позволиха на пътниците с полети до Барселона да си сменят билетите.

Всички останали големи туристически дестинации в Испания отчетоха скок на пристигащите през октомври, като посетителите в цялата страна нараснаха с 1,8% до 7,3 млн. спрямо същия месец миналата година. Каталуния бе разтърсена през август от джихадистката атака в Барселона и близкия морски курорт, при което загинаха 16 души, но дори и през съответния месец посетителите бяха повече. Въпреки всичко тя остава най-посещаваният регион в Испания и през октомври, като приема 20,5% от всички пристигащи, следвана от Канарските и Балеарските острови. /АФП

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4639