EUR 1.9558
USD 1.8784
CHF 2.1094
GBP 2.3506
CNY 2.5920
you tube
mobile version

Качеството на хляба е проблем за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Качеството на хляба е проблем за България

mail15:45 | 21.08.2009прегледи 1433 коментарикоментари 0


В условията на пазарна икономика не може да се говори за криза за хляб или хлебно зърно, заяви председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов по БНР. „Единствените проблеми, които можем да дискутираме, това е основно качеството на българското зърно за хлебни изделия и нуждата от внос или липсата на такава нужда“, каза Попов и увери, че цените на хляба са стабилни и в близко бъдеще няма да се променят.
Той обаче алармира, че сивата икономика в бранша е почти 50 на сто: „Просто трябва да се хване цялата верига зърно-брашно-хляб, защото огромните измами тръгват от реализацията на зърното и преработката му в брашно, защото не може България да консумира 900-950 хил. тона брашно, от Националната служба по зърно да констатират, че за миналата година продаденото с фактури брашно е 400 хил. тона.
Значи това брашно всъщност е двигателят на тази сива икономика в бранша, защото ако хлебопроизводителят няма откъде да си купи брашно без фактура и без какъвто и да било документ за произход много трудно ще може да реализира обороти, които са без документ."


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 6217