EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Кипър: Много добър туристически сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър: Много добър туристически сезон

mail18:35 | 04.09.2024прегледи 552 коментарикоментари 0


Кипър изпрати август, най-туристическия месец, с висока заетост на хотелите въпреки проблемите, предизвикани от регионалните конфликти и военните действия в Близкия изток, казаха от Кипърската асоциация на хотелиерите. 

Летният сезон 2024 се очаква да приключи малко по-късно от миналата година – в началото на ноември.

Заетостта на хотелите през август е достигнала 85-90%, като нивата са "доста добри" - около миналогодишните, обобщи генералният директор на Кипърската асоциация на хотелиерите Филокипрос Русунидис.

За периода от януари до юли островът е посрещнал 2,2 млн. туристи, което е увеличение с над 3% в сравнение със същия период миналата година, обяви Статистическата служба.

Туристическата индустрия на Кипър е силно засегната от събитията в Близкия изток, като освен намаляването на резервациите от Израел, има спад в търсенето на ваканции в Кипър от други страни, според които островът е много близо до военните действия.

Значително възстановяване на туризма се отбелязва от нарастващите приходи от него. Те надхвърлят 1 млрд. евро през първите шест месеца, което е с 4,2% повече от миналата година, съобщи Статистическата служба.

Засилен е инвестиционният интерес за модернизация и разширяване на съществуващите хотели, както и за изграждане на нови, включително от международни хотелски вериги, посочиха още от браншовата асоциация./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5404