EUR 1.9558
USD 1.7568
CHF 2.0721
GBP 2.3502
CNY 2.4982
you tube
mobile version

Китай в подкрепа на малките компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай в подкрепа на малките компании

mail16:37 | 05.09.2018прегледи 732 коментарикоментари 0


Правителството на Китай обяви нови мерки, които имат за цел да съкратят разходите на компаниите, предаде Ройтерс. По този начин властите искат да подкрепят икономическия растеж на фона на ескалиращата търговска война със САЩ, която плаши износителите.

Държавният съвет на Китай обяви намаляване на данъците, което ще понижи разходите на компаниите с над 45 милиарда юана (6,59 милиарда долара) през тази година, съобщи Китайското национално радио.

Пекин ускорява разходите за инфраструктура и предлага помощ на по-малките компании, докато китайската икономика забавя темпа си на растеж и търговското напрежение със САЩ се засилва.

Пекин обеща да прилага по-проактивна данъчна политика, тъй като икономическият растеж се забавя и компаниите изпитват трудности да се справят с недостатъчната ликвидност и слабото търсене, дължащо се в голяма степен на кампанията за намаляване на задлъжнялостта, която има за цел да ограничи рисковете.

Чуждестранните инвеститори също няма да е необходимо да плащат корпоративни данъци или данъци върху добавената стойност върху приходите от лихви, спечелени на националния пазар на облигации за три години, реши кабинетът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg