EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Китай регулира литиевата индустрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай регулира литиевата индустрия

mail08:01 | 21.06.2024прегледи 438 коментарикоментари 0


Китайското министерство на промишлеността и информационните технологии публикува днес нови препоръки за развитието на сектора на литиево-йонните батерии, чиято цел е трансформирането, обновяването и подкрепата на бързото и експанзивно развитие на сектора, предаде Ройтерс.

Новите насоки, за които беше съобщено за пръв път през май, че се подготвят, ще помогнат на компаниите да свият проектите, които само разширяват производствения капацитет, като същевременно подкрепят иновациите и качеството на продукцията и намалят цената, посочват от министерството.

Проектите, изградени върху земеделски земи или в защитени екологични зони, ще трябва да бъдат затворени веднага или сериозно ограничени и постепенно закрити.

Рязкото увеличаване на производствения капацитет в сектора на лития доведе до спад на цените, вкл. на батериите и суровините, което от своя страна намали печалбите на най-големия световен пазар.

Министерството изтъкна, че оттук насетне планирането в сектора и откриването на нови проекти ще трябва да се съобразява с националния план за развитието на ресурсите, с екологичните цели и с плановете за спестяване на енергия./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg