EUR 1.9558
USD 1.8784
CHF 2.1094
GBP 2.3506
CNY 2.5920
you tube
mobile version

Китай: Споделени кухни; интелигентна улична лампа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Споделени кухни; интелигентна улична лампа

mail12:39 | 07.03.2019прегледи 647 коментарикоментари 0


Първата мултифункционална интелигентна улична лампа в Китай бе инсталирана на една от улиците в гр. Гуанджоу. Проектът има за цел да помогне в изграждането на 5G интелигентните градове на бъдещето. Интелигентната улична лампа е с множество функции. Тя може да действа като камера за наблюдение, като базова станция, пътен знак и зарядно за телефони. Оборудвана е със сензорен екран, което позволява на пешеходците да проверят пътната обстановка, да се свържат с WIFI и да търсят информация за града. Гуанджоу е пилотен град за 5G мрежата и според местните власти интелигентните улични лампи ще осигурят най-доброто за изграждането ѝ. В момента някои от уличните лампи са оборудвани и с устройство за зареждане на електрически автомобили. Независимата иновативна технология е с мощност от 60 киловата, а капацитетът ѝ на зареждане може да достигне 80% за половин час.

----------

В някои китайски градове ресторантите работят усилено, за да задоволят апетита на своите клиенти, които поръчват храна през мобилните приложения. Това води до по-голямо търсене на помещения за споделени кухни. Статистиките сочат, че в платформите за доставка на храна са регистрирани около 256 милиона потребители. Ресторантите, които наемат обща кухня, си делят наема, използват едни и същи бизнес лицензи и оборудване. Такива кухни предлагат и помощни услуги като управление на операциите, изграждане на марка и анализ на данни. Моделът позволява на ресторантите да се фокусират върху иновациите на предлаганата от тях храна и изграждането на марка. Според експертите споделените кухни намаляват разходите за наем, за работна ръка и за бизнеса. Обединеният мениджмънт гарантира, че ресторантите предлагат безопасни продукти, насърчава развитието на техните марки и им дава възможност да станат по-конкурентоспособни на пазара. Експертите препоръчват също споделените кухни сами да отглеждат своите продукти и да си сътрудничат с ресторантите от по-висока класа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1787