EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Китай ще произвежда електромобили в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай ще произвежда електромобили в Турция

mail08:38 | 04.10.2024прегледи 203 коментарикоментари 0


Китайската компания за електрически автомобили BYD ще започне производство в Турция през 2026 г., каза турският министър на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Каджър. Това предаде Анадолската агенция (АА).

„BYD ще започне производство през 2026 г. и споразуменията са подписани. Процесът на разположение на обекта в Организираната промишлена зона на Маниса (OSB) е завършен. Бяха подадени заявления за разрешителни за изграждането на фабриката“, каза Мехмет Фатих Каджър по време на посещение в Анадолската агенция в Анкара.

През юли компанията BYD, най-големият производител на електрически автомобили в света, подписа споразумение с турското министерство на промишлеността и технологиите за изграждане на фабрика и за инвестиции в научноизследователска и развойна дейност в Турция на стойност 1 милиард долара.

Очаква се заводите и научноизследователска и развойна дейност на фирмата да създадат 5000 работни места в Турция и да произвеждат около 150 000 автомобила годишно. Що се отнася до по-широкия автомобилен пейзаж, Каджър каза, че Турция също е в тесен диалог с китайския автомобилен производител Чери (Chery) , като преговорите са на финала.

Освен това той каза, че ще продължат да споделят потенциала на Турция и с други марки.

Инфраструктурата на Турция за електрически превозни средства е достатъчно развита Относно местното производство на електромобили в Турция, министърът каза, че за 16 месеца турският производител на електрически автомобили Тогг (Togg) е произвел 37 000 превозни средства.

„Тогг произведе 37 000 превозни средства за 16 месеца, като за година достигна производствения обем, който най-ценната марка електрически автомобили в света постигна през шестата си година“, каза Каджър.

„Станции за бързо зареждане са инсталирани във всичките 81 провинции. Турция е на водеща позиция в Европа по отношение на броя на зарядните станции за електромобили“, добави той. Подчертавайки, че инфраструктурата на Турция за електрически превозни средства е достатъчно развита, Каджър каза, че инфраструктурата ще продължи да се развива с увеличаване на използването.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg