АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Колко да е месото в менюто?
есото е важен източник на пълноценен протеин с всички незаменими аминокиселини, желязо, цинк, селен и витамини от група В, особено витамин В12, набавяни с храната. В древността хората са консумирали месо, понякога в огромни количества и антрополозите смятат, че това е един от факторите, довели до еволюцията на по-големите мозъци. Редица изследвания днес показват, че добавянето на месо в менюто на децата подобрява тяхното развитие.
Приблизително 90 грама постно говеждо месо осигурява 9% от дневните калории при диета с 2000 калории и само 10% мазнини, но повече от половината от дневните нужди от протеин, селен, ниацин и витамин В12, заедно с четвърт от нуждите от желязо и почти половината от необходимия цинк. Звучи просто и всъщност е, стига да знаеш как да приготвиш месото по най-добрият начин.
Именно това ще видят посетителите на „Дните на българското месо“ на 11-12 октомври в Сливен. Интересни, вкусни и полезни събития и изненади ще има за всички – от малки до големи и от любители до професионалисти.
Tweet |
|