АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Консервирането на зеленчуци с 35% ръст
Производството на преработените и консервирани зеленчуци нараства на годишна база с 35%, на сосове и подправки с близо 10%, на плодови и зеленчукови сокове с 3.3% и на преработени и консервирани плодове – с около 1% през 2019 г., показва обзорният анализ на СФБ Капиталов пазар АД за развитието на сектора на база месечно-наблюдавани продукти. Увеличават се продажбите на вътрешния пазар на предприятията, включени в наблюдението - на преработени и консервирани зеленчуци със 17.8%, на сосове и подправки – с близо 10%, на плодови и зеленчукови сокове – със 7% и на преработени и консервирани плодове – с 3.1%. Стокообменът с консервирани плодове и зеленчуци през 2019 г. нараства с 11.7% на годишна база. Външнотърговското салдо за периода 2014-2019 г. е положително. Внесените в страната количества преработени и консервирани плодове и зеленчуци през 2019 г. са с 1.6% повече на годишна база, а стойността им – с 10% по-висока. Износът също нараства – изнесените количества са два пъти повече спрямо 2018 г., а стойността им – с 13% по-висока.
Tweet |
|